LUONTAISHOIDOT

VYÖHYKETERAPIA

Vyöhyketrapia on hoitomuoto, jossa ihminen nähdään kehon, mielen ja tunteiden kokonaisuutena. Vyöhyketerapialla pyritään auttamaaan kehoa parantamaan itse itsensä tukemalla ja vahvistamalla kehon toimintoja. Vyöhyketerapiassa kehon erilaisia kiputiloja ja jännityksiä saadaan helpotettua ja poistettua vyöhykeratahieronnalla, polaarisella painannalla sekä kipukohtia hoitamalla. Hoito on hyvin miellyttävä ja se auttaa avaamaan tukoksia keholta. Hoito sopii kaiken ikäisille ja hyviä tuloksia on saavutettu niin kroonisissa, kuin myös akuuteissa kiputiloissa.


Hoito perustuu ajatukseen, että keholta on löydettävissä kaikille kehon osille ja sisäelimille heijastepisteet joiden käsittely tukee ja aktivoi osan tai elimen toimintaa. Hoito siis koostuu heijasteiden käsittelystä ja vyöhykeratahieronnasta. Vyöhykeratahieronta on kevyttä, kivutonta ja rentouttavaa hierontaa.


Hoito poistaa myös jännitystä ja stressiä kehosta, joten se toimii myös hyvänä rauhoittumiskeinona. Hoitoon voi tulla vaikka mitään vaivoja ei olisikaan.


Vyöhyketerapialla on saatu hyviä tuloksia mm:
-Stressi ja unettomuus
– Verenpaine
-Päänsärky tai migreeni
– Allergiat
– Lihas-ja nivelkivut, selkäkivut
-Aineenvaihdunnan-ja hormonitoiminnan häiriöt, vatsavaivat, kilpirauhais -sairaudet
-Kuukautiskivut, lapsettomuus, valmistautuminen synnytykseen
– Lasten ja vauvojen vatsavaivat, uniongelmat, jännitykset

TUNNEVYÖHYKETERAPIA

Tunnevyöhyketerapia perustuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan koko elämämme on tallessa kehon muistissa. Varsinkin ikävät kokemukset ja traumat jäävät kehoon ja näin saavat sen oireilemaan erilaisin tavoin. Oman elämämme kokemusten lisäksi, kannamme kehoissamme myös menneiden sukupolvien taakkaperimää, eli epigeneettistä perimää. Keho saattaa muistuttaa meitä käsittelemättä jääneistä tunteista erilaisilla epämääräisillä tai selkeillä, fyysisillä tai psyykkisillä oireilla, ongelmina ihmissuhteissa tai epäedullisina ajatus-ja käytösmalleina.


Tunnevyöhyketerapia auttaa nostamaan mieleen torjuttuja tai unohdettuja muistoja ja kokemuksia sinun itsesi määrittämässä tahdissa. Keho avautuu jokaisen hoitokerran myötä enemmän, tunteet ja muistot on helpompi palauttaa mieleen prosessin mennessä eteenpäin.


Meillä jokaisella on oma yksilöllinen elämäntarinamme jonka pohjalta hoito räätälöidään kullekin sopivaksi. Tässä hoidossa keskitymme löytämään pohjimmaisen tunnesyyn oireilulle ja käsittelemään sen, jonka jälkeen oire poistuu.


Koko hoitoprosessi itsessään on asiakaslähtöinen, hyvinvointi, itsetuntemus ja paraneminen lähtevät aina asiakkaan itsensä tekemästä oivalluksesta, hoidoissa terapeutti ei analysoi tai tulkitse asiakkaan puolesta tämän tarinaa, vaan tukee tunnetaakan purkamisessa. 

Hoitoja voi ottaa yksittäisinä kertoina tai useamman kerran sarjoina. Hoitoväli on useimmiten 2-4 viikkoa, akuuteissa vaivoissa keskimäärin 1-2 viikkoa. Hoito soveltuu kaiken ikäisille ja hoitoon voi tulla, vaikka mitään konkreettista ongelmaa ei olisikaan. Hoitomuoto sopii ihmisille, jotka haluavat löytää syvemmän merkityksen elämälleen ja kasvattaa itsetuntemusta ja tietoisuutta. Hoitojen edetessä ja tunnetaakkojen purkautumisen myötä identiteetti selkeytyy/vahvistuu, oma tahto on helpompi löytää ja intuitio paranee, sekä kehotietoisuus, myötätunto ja ymmärrys itseä kohtaan lisääntyy.

INTUITIIVINEN ENERGIAHOITO

Intuitiivisen energiahoidon avulla voidaan purkaa stressiä, vapauttaa tunteita ja tasapainottaa kehoa ja energiajärjestelmää. Se on lempeä hoitomuoto, jonka avulla on mahdollista löytää selkeyttä ja syvempiä merkityksiä elämän kipu-ja käännekohtiin.


Energiahoitomuotoja ja hoitajia on lukuisia erilaisia ja juuri itselle sopivan hoitajan/hoitomuodon löytäminen on tärkeää optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Hoidoissa en käytä yhtä tiettyä hoitometodia, sen sijaan toimin läsnäolosta käsin, intuitiivisesti, asiakkaan tarpeiden pohjalta. Jokainen hoito on siis ainutlaatuinen ja yksilöllinen kokonaisuus.


Hoitoihin kuuluu aina kanavointi ja energiahoito osuus ja hoidon jälkeen käymme vielä lävitse hoidon aikaiset tapahtumat ja tuntemukset.

TIIBETTILÄINEN ÄÄNIMALJAHOITO

Äänimaljahieronta on ikivanha syvärentoutusmenetelmä, jonka juuret ulottuvat yli 5000 vuoden päähän. Äänimaljojen syvärentouttava vaikutus perustuu resonanssiin, eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. 

Yksilö- ja pari hoidoissa työskennellään värähtelyjen ja ääniaaltojen parissa, asettamalla maljoja keholle ääniaallot kulkevat erityisen hyvin vedessä ja ihmiskehosta noin 75% on vettä. Tätä ominaisuutta hyödyntäen hoidoissa saadaan aikaiseksi hieronnan kaltainen kokemus, sillä erotuksella että ääniaallot kulkevat vielä sormiakin syvemmälle kehossa.


Ryhmille suunnituissa sointukylvyissä ääniaallot aktivoivat parasympaattista hermostoa samoin kuin yksilö-ja parihoidoissakin. Äänimaljahoidon vaikutuksia:

– Hengitys syvenee
 – Verenpaine laskee
– Syke hidastuu
– Aineenvaihdunta tehostuu
– Mielialahormonien tuotanto voi lisääntyä
– Hermosto ja lihakset rentoutuvat
– Stressihormonitaso laskee
– Unenlaatu voi parantua
– Lihasjännitys voi laueta

Äänimaljahoidoilla on saatu myös hyviä tuloksia, ahdistuksen, masennuksen, ptsd:n ja ylivilkkauden hoidossa

HINNASTO

Tunnevyöhyketerapia 2,5h (ensikäynti)
110€

Tunnevyöhyketerapia 2h (jatkokäynnit)
95€

Koko kehon vyöhyketerapia 1,5h
95€

Koko kehon vyöhyketerapia 1h
75€

Vyöhyketerapia lapset ja nuoret 45min
70€

Vyöhyketerapia vauvat 45min
50€

Niska-hartia rentoutus 1h
60€

Intuitiivinen energiahoito 1,5h
100€

Tiibettiläinen äänimaljahoito 1h
80€

Tiibettiläinen äänimaljahoito parit 1.5h
95€

Sointukylvyt ryhmille 1,5h
alk. 150€